Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Το αγνό Άλας



Συστατικο με μαγικες και αλχημικες δυνατοτητες. Επειδη ειναι λευκο και κατα συνεπεια αγνο αρα και αντιπροσωπευτικο, το αλατι ειναι μαγικη προστασια εναντια στο κακο, συμπεριλαμβανομενου των Δαιμονων, Μαγειας, Κακο Ματι, Βρικολακες και οτι αλλο ειναι ανιερο. Πρακτορες του Κακου καθως και ανθρωποι ή ζωα, οι οποιοι ειναι μαγεμενοι δεν μπορουν να φανε οτι εχει αλατι, συμφωνα με την παραδοση των Παλαιων. Στις μαγικες τελετουργιες, το Αλας ειναι συμβολο του στοιχειου της Γης και ειναι συστατικο εξαγνισμου. Ωστοσο, οι Μαυροι Μαγοι και οι Σατανιστες δεν χρησιμοποιουν το αλατι στην επικληση δαιμονων αλλα και στην Νεκρομαντεια. 

Στον Χριστιανισμο, το αλατι ειναι συμβολικο της αδιαφθοριας, της αιωνιοτητας, και της θειας γνωσης. Μια Καθολικη τελετουργια Ευλογιας με αλατι και νερο, εξασφαλιζει την φυσικη υγεια και τον εξορκισμο κακων πνευματων. Αλατισμενος αγιασμος χρησιμοποιηται στην Βαπτιση. Στις μαγικες τελετουργιες, αντιπροσωπευει οπως ειπα πιο πανω το στοιχειο της Γης, την πνευματικη αγνοτητα και την μεταλλαγη του συνειδητου σε αλλο επιπεδο ανωτερο.

Στην αλχημεια το αλατι ειναι μερος των "TRIA PRIMA" μαζι με τον Υδραργυρο και το Θειαφι, τα οποια συνθετουν ολα τα πραγματα, ακομα και τα 4 στοιχεια. Το αλατι αντιπροσωπευει το σωμα, το θηλυκο και τα γηινα θεματα. Ειναι η Μανα, το θηλυκο στοιχειο μεσα στην υλη. Ειναι το συστατικο εκεινο που εμποδιζει το σωμα να φθαρει. Οι Αιγυπτιοι χρησιμοποιουσαν μια μορφη αλατιου στην μουμιοποιηση. Οποτε ειναι ενα μαγικο ελιξηριο.

Το αλατι, ο υδραργυρος και το θειαφι εχουν επισης ιδιοτητες στην Αλχημεια. Το αλατι αντιπροσωπευει την απολυτη εξυμνηση της υλης η οποια επιτυγχανεται με την ενωση των αντιθετων, συμπεριλαμβανομενου του νερου και της φωτιας, Πανω και Κατω. Το αλατι ειναι η απολυτη ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ, προσφεροντας υπεροχή και απολυτη γνωση. 

Το αλατι επισης αντιπροσωπευει την χαμηλη συνειδηση στην αλχημεια. Στους αρχαιους χρονους ηταν συνδεδεμενο με τη σκεψη λογω της δυνατοτητας του να κρυσταλοποιειται. Στην πιο αγνη της μορφη, η σκεψη θεωρουνταν ως ενα υγρο, ζωντανο στοιχειο των ανωτερων Πεδιων η οποια κρυσταλοποιειται οταν ερχεται στα ανθρωπινα μυαλα. 

Το αλατι ειναι σημαντικο και κρισιμο συστατικο στις αλχημικες συνταγες για την δημιουργια του Χρυσου. Μια φορμουλα του 17ου αιωνα για παραγωγη χρυσου ποσιμου, το οποιο ηταν λεγεται αντιδοτο για το δηλητηριο, θεραπεια για την καρδια και τις ασθενειες της, και ενα απωθητικο κατα του Διαβολου, μαζι με χρυσο, αλατι και κοκκινο ξυδοκρασο, σταχτες ενος κομματιου κασσιτερου καμμενου σε σιδερενιο τηγανακι, κρασι και μελι. 





πηγή: triquetra.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου