Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Βότανα, Έλαια, Λιβανι, Κεριά & Κρυσταλλοι στη Μαγεία


Θυμιατήρι:
Απαραίτητο για την καύση θυμιαμάτων σε κάρβουνο. Σχετίζεται με το στοιχείο της Φωτιάς και το Νότο, αν και βρίσκεται συνήθως στην Ανατολή.
Κεριά:
Τα κεριά σχετίζονται με την Φωτιά και τον Αέρα και χρησιμοποιούνται για να δίνουν ενέργεια στο βωμό και στον κύκλο, για να τον φωτίζουν, για ξόρκια και για κάθε σχεδόν μαγική εργασία.
Βότανα και Έλαια:
Καίγονται κατά τη διάρκεια μιας τελετής ή ενός ξορκιού ή γίνονται συστατικά του ξορκιού ή τα έλαια χρησιμοποιούνται για το ντύσιμο κεριών ή για το άλειμμα τελετουργικών εργαλείων ή του σώματος του μάγου ή της μάγισσας. Σαν φυτά τα βότανα μπορεί να προσφερθούν στις θεές ή στους θεούς που τα προτιμούν.
Γενικότερα τα βότανα σχετίζονται με το στοιχείο της Γης.

Το λάδι από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείται τόσο σαν μέσο μαγείας όσο και σαν μέσο καθαγιασμού. Με τις ιδιότητες που έχει σαν σύμβολο καθιέρωσης, αφιέρωσης, γονιμότητας, χρησιμοποιήθηκε στην μαγεία, και με τις ιδιότητες του χρίσματος, της πνευματικής φώτισης, του ελέους, της χάρης του Θεού και απονομής σοφίας, χρησιμοποιήθηκε στην ιερουργία (ανώτατη μορφή μαγείας). Το λάδι από ελιά επίσης σύμβολο της αθανασίας της καρποφορίας και γαμήλιο έμβλημα που μεταδίδει γονιμότητα και αφθονία χρησιμοποιήθηκε για ερωτική μαγεία. Συμβολίζει τον ιερό γάμο και τη σταθερότητα.Στην μαγεία των κεριών είναι πολύ σημαντικό το χρώμα και λιγότερο το άρωμα

 -To Λιβάνι:

Είναι ένα από τα αρχαιότερα και περισσότερο διαδεδομένο μαγικό βοτάνι.
Ήταν από ανεκαθεν ανεκτίμητος βοηθός για τις Μάγισσες κ τους Μάγους, αφού δεν υπάρχει μαγική τελετουργία ή πράξη που δεν επωφελείται από το Λιβάνι. Είναι το σύμβολο της Προσευχής, της Κατάνυξης και της Πίστης. Οι καπνοί του οι λευκοί που ανεβαίνουν συμβολίζουν τις προσευχές που ανεβαίνουν στον ουρανό. Μπορεί να απομακρύνει δαίμονες, φαντάσματα και άλλα παρόμοια. Είναι ένα βοτάνι εξαγνιστικό και προστατευτικό. Οι Παλαιοί Μάγοι/ Μάγισσες χρησιμοποιούσαν το λιβάνι για να εξαγνίσουν τα σύνεργα τους από κάθε αρνητική ενέργεια
άλλα και από την ενέργεια των προηγούμενων μαγικών πράξεων τους. Η μυρωδιά του είναι μεθυστική και βοηθά στη χαλάρωση του νου. Μας βοηθαει να μπούμε σε μια κατάσταση πνευματικής και σωματικής χαλάρωσης, δίνοντας παράλληλα σήμα
στο ασυνείδητο μας ότι θα προβούμε σε μαγική τελετή. Όταν λέει κάπνιζαν οι καπνοί του λιβανιού, έρχονταν οι αγγελικές δυνάμεις και περίμεναν να ακούσουν τα λόγια του Μάγου ή της Μάγισσας. Να μεταφέρουν τα λόγια στους ουρανούς και να πραγματοποιήσουν κάθε επιθυμία άλλα και να προστατευόσουν από το κακό.  Υπάρχουν πολλά μαγικά ξόρκια που απασχολούν το λιβάνι. Μερικά είναι για παράδειγμα Θυμίαμα για το Νέο Σπίτι, Εξαγνισμός Σπιτιού, Ερωτικό Λιβάνι, Οραματικό Λιβάνι κ.α. Το αιθέριο έλαιο έχει τη δύναμη να εξαγνίζει την ψυχή και το σώμα.
Μπορεί να σβήσει τις αμαρτίες και να διώξει κάθε αρνητικότητα. Γι'αυτο το χρησιμοποιούσαν στις τελετές μύησης των Νεοφώτιστων Μάγων και Μαγισσών. Οι κρέμα από λιβάνι μπορεί και αναζωογονεί και το πιο γερασμένο δέρμα.
- Πέτρες και κρύσταλλοι:
Χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις ιδιότητες τους σε ξόρκια, είναι καλοί αγωγοί της μαγικής ενέργειας και βοηθούν σε θεραπευτικές εργασίες. Ένας κρύσταλλος είναι πιο αποτελεσματικός όταν βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στη φυσική του μορφή, ενώ διαφοροποιούνται κάποιες ιδιότητες του όταν γυαλίζεται ή περνά κάποιου είδους επεξεργασία. Οι πέτρες που βρίσκουμε τυχαία μπορεί να έχουν πολλή μεγάλη μαγική αξία για αυτόν που θα τις βρει, ακριβώς γιατί επικοινωνούν μαζί του άσχετα από το αν αυτή η επικοινωνία είναι συνειδητή και από την πλευρά του ανθρώπου. Όλες οι πέτρες και οι κρύσταλλοι ανήκουν στο στοιχείο της Γης, αν και οι ιδιότητες μερικών μπορεί να τις συνταιριάζουν και με άλλα στοιχεία. τους.


πηγή: psixikafenomena.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου